Om os

HVEM ER RYNKEBY MASKINFABRIK?

Mere end en leverandør

En tæt samarbejdspartner

Rynkeby Maskinfabrik gør en dyd ud af at være mere end bare din leverandør af spåntagning. Vi er din samarbejdspartner, uanset om du er kunde eller underleverandør.
Vi har en fast tro på, at vi sammen gør hinanden stærkere, og at det er gennem fælles udviklingsprojekter og sparring, at vi kan komme frem til den bedst mulige løsning til dig som kunde. 

I næsten 130 år har denne holdning karakteriseret Rynkeby Maskinfabrik. Vi efterlever fortsat disse værdier i hverdagen og sørger for, at det er en naturlig del af vores kultur, ved også at styrke samarbejde og relationer medarbejderne imellem.

HÅNDVÆRK, relationer & mennesker

kernen i Rynkeby Maskinfabrik

Du kender ham nok. Den gode ven, du altid kan regne med, hvor der højt til loftet, forståelse og gensidig respekt. Du kan spørge ham til råds og sparre med ham, fordi han er ekspert på sit område og sætter sig grundigt ind i tingene. Han anskaffer sig den nyeste teknologi, men går aldrig på kompromis med de gamle dyder og det gode håndværk – for man må ikke glemme, hvor man kommer fra.

Det er sådan vi gerne vil være hos Rynkeby Maskinfabrik. Det har fulgt os helt fra start. Dengang lærlinge og svende boede ved fabrikken og blev en del af familien, kunderne blev tætte samarbejdspartnere og begrebet ‘familievirksomhed’ rakte langt ud over blodets bånd. Dengang som nu har vores virksomhed, markeder og kunder været præget af konstante forandringer fra den teknologiske udvikling. Det stiller store krav til at holde et skarpt øje på horisonten, være omstillingsparate og kunne omfavne fremtidens teknologier.

Uanset, hvor hurtigt vi flytter os ind i fremtiden, har vi det dog ligesom den gode ven. Vi glemmer ikke, hvor vi kommer fra. Vi forbliver forankret i de dyder, der har formet os: håndværk, integritet og kvalitet samt en urokkelig tro på, at det er relationer og mennesker, der gør forskellen. Så selvom arbejdsplads og bolig i dag er adskilt, er medarbejderne stadig kernen i vores virksomhed. Mulighederne opstår gennem deres tekniske viden, engagement og interesse i vores kunder.

For ligesom et venskab ikke eksisterer uden to parter, er vi heller ikke noget, uden vores kunder. Samarbejdet og tilliden, når vi får indsigt i deres forretning, giver os lyst til udsigt og udvikling. Det betyder, at vi ikke bare skaber maskindele, men leverer helstøbte løsninger, der favner både specialopgaver med høj kompleksitet og de mere almindelige. Så kan vores kunder koncentrere sig om at drive deres kerneforretning. Præcis dét, brænder vi for.

OPLEV RYNKEBY MASKINFABRIK

SE MED OG FÅ EN INDSIGT VORES HVERDAG

TIDSLINIE

DEt hele STARTEDE I 1895

Med en passion for det traditionelle og gedigne håndværk grundlagde maskinbyggeren Jacob Rasmussen Rynkeby Maskinfabrik i 1895. Maskinerne er i dag blevet mere avancerede, effektive og præcise, men Jacob Rasmussens passion for det gode gedigne håndværk er stadig i fokus.

Vores tilhørsforhold til Fyn og ikke mindst Rynkeby er stor. Vores kontor ligger i dag på det sted, hvor Jacob Rasmussen boede fra 1876-1895. Det var her, han startede op som selvstændig og indrettede sit første maskinværksted. Det er også her Rynkeby Maskinfabrik gennem tiden har vokset sig til en sund forretning med omkring 45 ansatte og 6000 kvadratmeter under tag, hvorfra vi i dag leverer spåntagning til mere end 50 forskellige brancher.

ÅR 1895

FABRIKKEN ETABLERES

Jacob Rasmussen grundlægger fabrikken, hvor der bl.a. fremstilles landbrugsmaskiner, herunder tærskeværker. Fabrikken har både eget maskinværksted og snedkerværksted og maskinerne trækkes via remtræk, trukket af hestegang og senere egen vindmølle.

ÅR 1909

GENERATIONSSKIFTE & NYT NAVN

Næste generation, sønnerne Rasmus og Hans-Jørgen overtager virksomheden som nu skifter navn til Brdr. Rasmussen Maskinfabrik.

ÅR 1935

RYNKEBY MOSTERI GRUNDLÆGGES I FAMILIENS BRYGGERS

Lærlingene får kost og logi hos familien, og Rasmus’ kone, Inger Rasmussen får ideen at anvende nedfaldsæbler fra haven til æblemost som lærlingene bl.a  nyder godt af. Det er begyndelsen på Rynkeby Mosteri som bliver grundlagt i familiens bryggers. I årene producerer Rasmus og Hans-Jørgen bl.a. små-maskiner til mostproduktion. 

ÅR 1937

FAMILIEVIRKSOMHED UDVIDES

Rasmus og Ingers sønner, Tyge og Uffe træder ind i virksomheden og virksomheden udvikles løbende.

ÅR 1959

SERIEPRODUKTIONens opstart

I slutningen af 1950’erne startes egentlig serieproduktion op, og frem til midten af 1980’erne er Taarup landbrugsfabrik i Kerteminde en af de største kunder – virksomheden beskæftiger over 80 medarbejdere. Processerne er foruden spåntagning, svejsning og maling. 

ÅR 1972

Aktieselskab formes & edb opstart

Aktieselskab etableres og de første CNC-maskiner og EDB bliver en del af hverdagen. Op igennem 1980’erne kommer flere og flere kunder til, bl.a. Man B&W, Volvo, Micro Matic, Grundfos, Broen, Svendborg Brakes og Vestas. Fokus er masseproduktion.  

ÅR 1990

CNC porteføljen udvides

Produktionen udvikles fortsat med hastige skridt og op gennem 1990’erne investeres der i CNC bearbejdningscentre, CNC rundslibning og målemaskiner. 

ÅR 2005

FREMTIDENS SPECIALISTER

Igennem en årrække er mere og mere produktion i branchen flyttet til Østeuropa og Asien hvilket også er en realitet på Rynkeby Maskinfabrik. Derfor igangsættes en ny strategi, med fokus på kompetencekrævende spåntagning, med store krav til kvalitet, små serie og korte leveringstider. Maskinparken bliver løbende udskiftet og medarbejderne trænet i de nye krav. I 2007 implementeres den første Multitaskmaskine hvilket efterfølges med en lang række nye maskiner de kommende år.

ÅR 2018

ROBOTTERNES INDTOG

Den første robotcelle implementeres og virksomheden har nu bl.a. 3 multitaskmaskiner, foruden en lang række drejebænke, horisontale bearbejdningscentre og rundslibemaskiner. 

ÅR 2022

Ny teknologi & fokus på miljøet

Der investeres massivt i nyeste teknologi for at kunne følge kundernes behov, og forberedelserne til et FMS-anlæg til bearbejdningscentrene igangsættes. Bygninger opgraderes og arbejdsmiljøet forbedres via nyt hybrid-varmeanlæg og ventilationsanlæg som samtidigt spare miljøet for +140 tons CO2 årligt.